Garde-Party ry – Jäsentiedote 1/2020

Tekemistä ja tekijöitä

Uusi vuosi on alkanut ja se tuo mukanaan muutamia uusia kuvioita, joista tulen kertomaan lisää myöhemmin tiedotteessa. Tärkeimpiä asioita ja kehityssuuntia tälle vuodelle ovat toiminnan saattaminen sille tasolle, että mahdollisimman monelle olisi yhdistyksen toiminnassa mielekästä tekemistä sekä mahdollisimman moni myös pääsisi mukaan tekemiseen oman jaksamisen ja elämäntilanteen sallimassa laajuudessa. Toiminnan vauhdittamana toiveena olisi saada toimintaan mukaan uusia jäseniä ja tekijöitä.

Uusi hallitus

Yhdistyksen uusi hallitus järjestäytyi 5.1.2020 pidetyssä kokouksessa:

  • puheenjohtaja Arto Moilanen
  • varapuheenjohtaja Sami Pyy
  • sihteeri Joel Rusanen
  • rahastonhoitaja ja jäsenrekisterinhoitaja Kai Kulmala
  • radioamatööritoiminta Mika Ala-Hiiro ja Olli-Pekka Ahonen
  • esports-toiminta Jussi Ketoluoto
  • verkkopelitoiminta Sami Pyy ja Joel Rusanen
  • tiedottaminen Matti Pihlajamaa

Taloustilanne

Yhdistyksen taloustilanne on tällä hetkellä suhteellisen vakaa. Yhdistyksellä on tällä hetkellä vähän vajaan kahden vuoden tilavuokrien verran rahaa. Viime vuonna yhdistys teki kuitenkin tappiota useiden tuhansien eurojen verran, kun yhdistys käytti normaalia enemmän rahaa GetOnline-tapahtuman kehittämiseen, muistamisiin, markkinointimateriaalien hankkimiseen ja koulutukseen. Vastaavasti kahtena edellisenä vuonna yhdistys oli tehnyt useita tuhansia euroja voittoa vuosittain.

Hallitus kuitenkin totesi kokouksessaan, että tänä vuonna pyritään suhteellisen tiukkaan linjaan ja suurempia hankintoja pyritään välttämään, ellei tule vastaan jotain pakollista hankintaa. Todettiin myös, että yhdistyksen tulee kehittää laskutusta ja talouden seurantaa. Tavoitteena onkin jatkossa ottaa välikirjanpito 2-3 kertaa vuodessa talouden seurannan parantamiseksi.

Jäsenmaksut

Hallitus päätti kokouksessa, että jatkossa yhdistys ei enää peri jäsenmaksuja takautuvasti, vaan laskut lähetetään ainoastaan kuluvalta vuodelta. Kuluvan vuoden jäsenmaksulaskut lähetetään tämän tiedotteen lähettämisen jälkeen ja niiden eräpäivä tulee olemaan yhden kuukauden päässä. Tämän jälkeen noin viikon päästä eräpäivästä lähetetään muistutuslaskut. Mikäli jäsenmaksuja ei hoideta tai henkilö ei esitä kiinnostusta laskua kohtaan hallitus päättää tarvittaessa jäsenen erottamisesta maksamattomien jäsenmaksujen vuoksi. Jäsenellä on oikeus jäsenetuihin ainoastaan jäsenmaksun maksettuaan.

Tällä pyritään keventämään hallinnossa toimivien ihmisten työtaakkaa ja samalla myös jäsenrekisteri pysyy jatkossa paremmin hallinnassa, kun rekisteristä poistetaan jäsenet, jotka eivät ole vuosiin hoitaneet jäsenyyteen liittyviä velvollisuuksia.

Tapahtumat

Yhdistys järjestää kuluvana vuonna tavalliseen tapaan pääsiäis- ja joululanit. Pääsiäislanien ajankohta sattuu tänä vuonna 10.4.–13.4.2020 ja joululanien vastaavasti 26.-29.12.2020. Kaikkien järjestämisestä tai osallistumisesta kiinnostuneiden kannattaa nämä päivämäärät merkitä kalentereihinsa. Järjestämisestä kiinnostuneiden kannattaa lisäksi ilmaista kiinnostuksensa Sami Pyylle,  etunimi.sukunimi@garde.fi.

Kesällä yhdistys järjestää Itäsuomalaiset radioharrastajien kesäpäivät. Tarkka ajankohta ja paikka ovat vielä auki. Tapahtuma on avoin kaikille radioharrastuksesta kiinnostuneille, huolimatta siitä onko osallistuja radioamatööri, LA-harrastaja tai muuten vaan kiinnostunut aiheesta.

GetOnline 2020-tapahtuman järjestelyt ovat alkaneet. Tapahtuman lopullinen sijaintipaikka on vielä auki, koska viime syksynä puhutun mukaisesti tapahtumaa ollaan siirtämässä Kajaanihallille. Se, että onnistuuko se vielä tänä vuonna riippuu Kajaanin kaupungin kanssa käytävistä neuvotteluista. Siirtyminen kesälle on kuitenkin tällä hetkellä poissuljettu vaihtoehto. Tulevan tapahtuman ajankohta näin ollen on 15.-18.10.2020. Rakennuspäivä 14.10. Tapahtumaa tällä hetkellä vetävät projektipäällikön ominaisuudessa Arto Moilanen ja Petri Pulkkinen. Tapahtuman järjestelyjen aloittamisesta on ilmoitettu vanhoille järjestäjille Telegram ryhmässä. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan järjestelyihin, ole yhteydessä Arto Moilaseen tai Petri Pulkkiseen, etunimi.sukunimi@garde.fi. Liittyessäsi muista mielellään ilmaista myös osa-alue jonka järjestelyistä olet kiinnostunut. Tällä hetkellä suurin tarve lisätekijöistä on ohjelmassa (kilpailut ja oheisohjelma) sekä erityisesti rakennus- ja turvallisuusvastaavan tehtäviin. Tarpeet tarkentuvat jatkuvasti ja tilaa on vielä varmasti kaikissa tiimeissä, joten ilmaise kiinnostuksen kohteesi reilusti.

Esports-valmennusrinki

Esports-valmennusrinki on tarkoitus saada käyntiin alkuvuoden aikana. Rinkiin etsitään nuoria kilpapelaamisesta kiinnostuneita Counter-Strike: Global Offensiven pelaajia. Pelaajan tulee olla 13-20 vuotias. Jokaiselle pelaajalle tehdään yksilöllinen harjoitussuunnitelma. Harjoittelu koostuu kaksi kertaa viikossa tapahtuvista kolmen tunnin harjoituskerroista neljän kuukauden ajan. Toiminta tapahtuu KAMKin esports-luokissa ja Garden omilla tiloilla. Toimintaan sisältyy joukkueharjoittelua ja yksilöharjoittelua Osallistumismaksu 25 euroa/kuukausi ja osallistujalla tulee olla yhdistyksen jäsenmaksu maksettuna. Rinkiin ilmoittautumis-/hakuaikaa on jatkettu 9.2.2020 asti. Lisätietoa harjoitusrinkistä saa Jussi Ketoluodolta, etunimi.sukunimi@garde.fi tai http://www.garde.fi/esports.

Mukavaa toimintavuotta 2020! Keskitytään tänä vuonna erityisesti mukavaan yhdessäoloon ja toiminnan luomiseen, niin jäsenille kuin muille toiminnastamme kiinnostuneille.

 

Garde-Party ry:n hallituksen puolesta

Arto Moilanen, puheenjohtaja