Garde-Party ry – Jäsentiedote – 2/2019

Hyvät jäsenet,

Kesä on tullut ja se alkoi yhdistyksemme kannalta erittäin mukavila uutisilla. Saimme kesäkuun vaihteessa käyttöömme kymmenen kappaletta pelitietokoneita, jotka on nyt sijoitettu yhdistyksen kerho-/lanitilaan. Tämä tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että omia koneita ei enää tarvitse välttämättä raahata yhdistyksen tiloille lanitussessioiden ajaksi. Toisaalta tämä mahdollistaa myös oman valmennustoimintamme kehittämisen. Tulemme varmasti jatkossakin käyttämään myös ammattikorkeakoulun tiloja yhteisharjoitusten järjestämiseen isomman volyymin ja laajempien tilojen vuoksi, mutta tiloilla sijaitsevat koneet mahdollistavat joukkueiden keskinäisen fyysisesti samassa paikassa tapahtuvan harjoittelun ja turnauspelaamisen viikon jokaisena päivänä. Koneiden tulo ei tule ainakaan tässä vaiheessa muuttamaan tilojenkäyttöön liittyviä kustannuksia jäseniltä tai muiltakaan, vaan käyttö on jatkossakin jäsenille maksutonta ja muilta lanituskerralta peritään viisi euroa per kerta. Muu tilojenkäyttö kustantaa edelleen kymmenen euroa per kokous tai tilaisuus (max. 4h).

Kevään aikana yhdistyksen toimintaa on pyritty kehittämään siihen suuntaan, että viikottaista toimintaa olisi myös muutakin kuin radioamatööritoimintaa. Huhtikuusta lähtien olemme pyörittäneet ammattikorkeakoululla harjoitusrinkiä, jossa parhaimmillaan on ollut pitkälle toistakymmentä pelaajaa. Näistä pelaajista on muodostettu kaksi Counter-Strike Global Offensive joukkuetta. Näillä näkymin syksyllä pistämme uuden haun pystyyn, jossa haemme mahdollisesti kolmatta CS:GO joukkuetta, mutta myös mahdollisia muita pelaajia rinkiin. Tämä jää vielä nähtäväksi miten suunnitelmat muotoutuvat.

Pääsiäislanit

Pääsiäislanit järjestettiin perinteiseen tapaan pääsiäisenä 19.-22.4. Osallistujia tapahtumassa oli vähän kolmatta kymmentä ja järjestäjiä viisi kappaletta, plus vierailevat tähdet. Tapahtumassa pelattiin CS:GO ja Pro Pilkki -turnaukset. Tapahtuma sujui hyvin ja asiakkaat vaikuttivat tyytyväisiltä.

Kevätkokous

Kevätkokous pidettiin yhdistyksen toimitiloilla 28.4.2019. Paikalla oli seitsemän yhdistyksen jäsentä. Kokouksessa käytiin läpi sääntömääräiset asiat. Kokous myönsi vastuuvapauden edellisen vuoden hallitukselle. Kokous päätti myös hallituksen esityksen mukaisesti liittyä Kainuun liikunta ry:n jäseneksi. Lisäksi muissa asioissa keskusteltiin yhdistyksen graafisen ilmeen uudistamisesta, josta lisää myöhempänä tiedotteessa, ja Tampereella järjestetystä Elektronisen urheilun valmentamisen starttikurssista, johon osallistui kaksi yhdistyksen jäsentä. Keskusteltiin myös mahdollisen oman valmentamiseen liittyvän alkeiskurssin järjestämisestä.

Ulkonäköuudistus

Kevätkokouksessa käydyn keskustelun perusteella hallitus on aloittanut yhdistyksen ulkonäön uudistuksen valmistelut. Hallituksen jäsen Sami Pyy on tehnyt ansiokkaasti ehdotuksen uudeksi ulkonäöksi. Hallitus toivookin jäseniltä nyt kommentteja uuteen logoon ja yleisesti graafiseen materiaaliin liittyen. Tarkoitus on uudistaa materiaalit kesän aikana. Mahdollisesti osin jo kesäkuussa.

Vedokset löytyvät osoitteesta: http://www.garde.fi/wp-content/uploads/sites/5/2019/06/garde_vedos.pdf

Esports

Esports toiminta on lähtenyt yhdistyksessä kevään aikana hyvin käyntiin. Järjestimme haun harjoitusrinkiin, johon halukkaita ilmoittautui 17 kpl. Heistä on nyt toukokuun aikana muodostettu kaksi CS:GO joukkuetta. Tarkoituksena on järjestää uusi haku tulevana syksynä, jossa huomioidaan paremmin mahdollisesti myös muut pelit.

Harjoitusringin ja seuratoiminnan kaltaisen toiminnan kehittämiseksi on käyty keskustelua myös Kajaanin ammattikorkeakoulun ja SJ-Gamingin toimijoiden kanssa. Keskusteluissa on keskusteltu, niin oman toimintamme kehittämisestä, mutta myös koko Kainuun laajuudella esportsin kehittämisestä. Kaksi yhdistyksemme jäsentä, Arto Moilanen ja Jussi Ketoluoto, osallistuivat huhtikuussa Tampereella Suomen elektronisen urheilun liiton ensimmäiselle Valmentamisen starttikurssille. Koulutusten käymisen tarkoituksena on kehittää toimintaamme, mutta samalla myös antaa toimijoille mahdollisuus kehittää omia taitoja.

Tähän asti yhdistyksen joukkueet ovat harjoitelleet kaksi kertaa viikossa Kajaanin ammattikorkeakoulun tiloissa. Olemme kuitenkin saaneet ilouutisen ja olemme saaneet käyttöömme yhdistyksen tiloille kymmenen pelitietokonetta, jotka vapautuvat käyttöömme Kajaanin ammattikorkeakoulun hankkeelta. Tietokoneiden mukana saimme pelituolit ja muita oheistarvikkeita. Joitain oheistarvikkeita joudumme kuitenkin hankkimaan, jotta kaikki paketit olisivat täydellisiä peruspelaamiseen. Tästä syystä tiloille tullaan tekemään vielä kesäkuussa pieniä muutostöitä harjoitustoiminnan mahdollistamiseksi. Tästä tullaan tekemään muutostöiden jälkeen lehdistötiedote.

Esports toimintaan ja sen kehittämiseen kaivataan jatkuvasti uusia tekijöitä esimerkiksi streamaamaan, valmennukseen, huoltoon ja hallintoon. Mikäli olet kiinnostunut tulemaan mukaan tekijäksi, ilmoita itsestäsi yhdistyksen puheenjohtajalle Arto Moilaselle arto.moilanen@garde.fi. Toimintaan liittyen voit laittaa myös toiveita ja kehitysideoita.

GetOnline

GetOnline 2019 -tapahtuma tullaan järjestämään aikaisempien vuosien tapaan syksyllä lokakuussa viikolla 42 17.-20.10.2019 Kainuun ammattioppilaitoksen salissa. Tapahtuman projektipäällikkönä toimii aikaisempien vuosien tapaan Sami Pyy yhdessä muiden yhdistyksen jäsenten ja muiden toimijoiden kanssa. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan järjestelyihin, otathan yhteyttä Samiin sami.pyy@garde.fi. Myös ehdotukset tapahtuman kehittämiseksi ovat tervetulleita. Tietenkin olet myös erittäin tervetullut ihan vain osallistumaan tapahtumaan!

Radioamatööritoiminta

Yhdistyksen radioamatöörikerho on kokoontunut normaalisti yhdistyksen tiloilla tiistaisin. Kevätkauden viimeinen kokoontuminen järjestetään tiistaina 18.6. klo 18.00. Sitten säännölliset kokoontumiset aloitetaan pienen kesäloman jälkeen elokuussa 13.8. klo 18.00. Mahdollisuuksien mukaan epäsäännöllisen satunnaisia kokoontumisia järjestetään myös kesäloman aikana.

 

Mukavaa kesää kaikille!

Garde-Party ry:n hallitus