Jäsentiedote – 1/2019

Sisältö:
– YLEINEN
– ESPORTS
– GETONLINE 2019
– RADIOAMATÖÖRITOIMINTA

YLEINEN

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Hallitus kokoontui järjestäytymiskokoukseen lauantaina 5.1.2019 Kajaanissa. Paikalla olivat kaikki seitsemän hallituksen jäsentä. Paikalta puuttui ainoastaan varajäsen. Samassa yhteydessä järjestettyyn vanhan ja uuden hallituksen vaihtosaunailtaan osallistui edellä mainittujen lisäksi kaksi vuoden 2018 hallituksen jäsentä. Yleisesti ottaen kokouksen ja saunaillan henki oli eteenpäin vievä. Tavoitteena onkin vuonna 2019 saada yhdistyksen toiminta seuraavalle vaihteelle sekä löytää ehkä hieman kadoksissa ollut tekemisen meininki ja meiningin tekeminen, kuten vuoden 2003 GetOnline-tapahtuman yhteistyökumppaneille tehdyssä tapahtuman esitteessä luki.

Hallituksen järjestäytyminen

Hallituksen järjestäytymiskokouksessa yhdistyksen hallitus järjestäytyi seuraavasti:

Varapuheenjohtajaksi ja GetOnline 2019 koollekutsujaksi valittiin Sami Pyy, sihteeriksi Mika Ala-Hiiro, rahastonhoitajaksi ja palvelinuudistuksen vetäjäksi Kai Kulmala, tiedotusvastaavaksi Matti Pihlajamaa ja RA-toiminnasta vastaavaksi Olli-Pekka Ahonen. Näiden lisäksi hallitukseen kuuluu myös Samu Heikkinen ja varajäsenenä Petri Pulkkinen.

Edellä mainittujen hallituksen tehtävien lisäksi päätettiin perustaa kaksi kehittäjäryhmää:

– verkkopeli- ja esportstoiminta, johon hallituksen jäsenistä osallistuvat Sami Pyy (koollekutsuja, sami.pyy !@! garde.fi), Petri Pulkkinen ja Arto Moilanen sekä Kajaanin ammattikorkeakoululta ryhmään kutsutaan Janus Pitkänen.
– radioamatööritoiminta, johon hallituksen jäsenistä osallistuvat Mika Ala-Hiiro (koollekutsuja, mika.ala-hiiro !@! garde.fi), Olli-Pekka Ahonen, Samu Heikkinen ja Arto Moilanen

– Esports-hankkeen käynnistämistä ja rahoitusta selvittelevät Arto Moilanen ja Mika Ala-Hiiro.

Molempiin kehittäjäryhmiin kaivataan myös mukaan mahdollisimman monta yhdistyksen jäsentä, joten halukkaat voivat ilmoittautua koollekutsujille sähköpostilla. Mikäli et itse halua tai pysty osallistumaan kehittäjäryhmien toimintaan, voi ryhmien koollekutsujille laittaa myös toiveita yhdistyksen toiminnan kehittämiseksi.

Yhdistyksen tilinkäyttöoikeudet

Yhdistyksen tilinkäyttöoikeudet hallituksen päätöksellä ovat jatkossa Arto Moilasella, Kai Kulmalalla ja yhdistyksen kirjanpitäjällä Timo Mannermaalla.

Tilojen käyttömaksut ja kulukorvaukset

Yhdistyksen tilojen kokousvuokraksi määritettiin 10 euroa käyttökertaa kohden (max. 4h), mutta tapauskohtaisesti tätä voidaan myös nostaa. Tiloilla lanittaminen ei yhdistyksen jäsenille maksa jatkossakaan mitään ja ei-jäseniltä peritään 5 euroa / hlö / tapahtuma.

Yhdistyksen yleiseksi kilometrikorvaukseksi päätettiin 15 snt/km ja mahdollisista samaan tapahtumaan menevistä kyydittävistä maksetaan ylimääräistä korvausta 2 snt/km jokaiselta kyydittävältä. Peräkärrystä lisäkorvausta maksetaan 5 snt/km. Edustusmatkoilla maksetaan kulukorvaus halvimman julkisenliikenteen vaihtoehdon mukaisesti. Myöntöperusteiksi matkakorvauksiin päätettiin yhdistyksen tapahtuman järjestäminen ja yhdistyksen toimintaan liittyvä tehtävä. Kaikkiin matkakorvauksiin vaaditaan hallituksen hyväksyntä.

Yhdistyksen viestintäkanavat

Yhdistyksessä on käytössä yleisinä viestintäkanavina verkkosivusto ( www.garde.fI ), Telegram, Facebook, Instagram, Twitter ja erityisesti virallisempien ilmoitusten välittämiseen käytetään sähköpostia.

Yhdistyksen jäsentilanne

Yhdistyksessä kokouspäivänä oli 75 jäsentä, joista jäsenmaksun oli maksanut 39 henkilöä. Jäsenmaksun maksamattomille on lähetetty muistutuslasku 29.12.2018. Vuoden 2019 jäsenmaksulaskut lähetetään jäsenille alkukevään aikana. Jäsenhakemuksia yhdistykseen on vireillä kahdeksan kappaletta ja kaksi liittymismaksun hoitanutta hyväksyttiin kokouksessa yhdistyksen jäseniksi.

Palvelinuudistus

Yhdistyksen Kaisanetilla sijaitsevat palvelimet vaativat päivittämistä, joten päivitysprojektia vetämään valittiin Kai Kulmala. Ensisijaisesti palvelimien päivittämisestä vastaavat palvelimia ylläpitävät henkilöt, mutta myös tähän ryhmään otetaan vastaan uusia jäseniä.

Muita asioita

– Todettiin, että yhdistyksen tilojen käyttösäännöt tulisi päivittää vastaamaan nykytilannetta.
– Matti Pihlajamaa järjestelee yhdistykselle JV- ja EA-koulutuksia.
– Selvitetään tukkukortin hankkimista yhdistykselle tapahtumia varten.
– Kai Kulmala selvittää lisätyömaakeskusten hankkimista yhdistykselle erityisesti GetOnline-tapahtuman vuosittaisten sähkötarvikekulujen pienentämiseksi.

ESPORTS

Hallituksen kokouksessa päätettiin aloittaa selvittämään esports-hankkeen käynnistämistä ja rahoitusta. Tämän projektin tavoitteena on luoda hyvät edellytykset yhdistyksen esports-toiminnalle ja vakiinnuttaa se osaksi yhdistyksen toimintaa. Tarkka muoto on vielä avoin, mutta yhtenä tavoitteena on keskusteltu pelaajien kehittämistä heidän alkutilanteesta kohti huippupelaamisen kynnystä, harrastepelaajasta kilpapelaajaksi. Tämä vastaisi perinteisen urheilun puolelta tuttua ns. kasvattajaseuratoimintaa.

Tähän toiminnan kehittämiseen kaivataan  erityisesti yhdistyksen sisältä niin pelaajia kuin muuhun tukevaan toimintaan, kuten streamaus, valmennus, huolto ja hallinto osallistuvia henkilöitä. Asiasta kiinnostuneita toivotaan ilmoittamaan itsestään Arto Moilaselle arto.moilanen !@! garde.fi. Myös tässä asiassa sähköpostitse voi laittaa myös toiveita ja kehitysideoita toiminnan kehittämiseen liittyen mikäli ei välttämättä itse halua osallistua varsinaiseen tekemiseen.

Pelaajilta ilmoittautumiseen toivotaan: nimi, pelinimi, peli ja lyhyt kuvaus pelihistoriasta sisältäen mahdolliset saavutukset sekä tason eri liigoissa ja pelin sisäisessä rankingissä.

GETONLINE 2019

Tapahtuman järjestelyt on aloitettu. Koollekutsujana projektissa toimii Sami Pyy. Tapahtuman järjestelyihin toivotaan osallistuvan mahdollisimman paljon yhdistyksen jäseniä ja innokkuudesta järjestelyihin voi ilmoittaa sami.pyy !@! garde.fi. Tällä hetkellä erityisesti toivotaan ilmoittamaan halukkuudesta toimia tapahtuman projektipäällikkönä. Ilmoitathan mahdollisen halukkuuden yhteydessä mikäli sinulla aikaisempaa kokemusta tapahtumien järjestämisestä. Aikaa hakea tapahtuman projektipäälliköksi on perjantaihin 25.1.2019 saakka. Projektipäällikön valitsee virallisesti vuodelle 2019 yhdistyksen hallitus seuraavassa kokouksessaan.

RADIOAMATÖÖRITOIMINTA

Yhdistyksellä on myös vuonna 2019 radioamatööritoimintaa. Radioamatöörikerho on heti vuoden alusta uusinut APRS-igaten ja se on nyt testikäytössä yhdistyksen tiloilla. APRS (Automatic Packet Reporting System) on radioamatöörien käyttämä paikkatietojärjestelmä. Tämän lisäksi radioamatöörikerho selvittää mahdollisuutta saada Kajaaniin DMR-toistinasema.

Radioamatöörikerho kokoontuu pääsääntöisesti kaikille avoimiin kerhoiltoihin tiistaisin klo 18.00 yhdistyksen toimitiloilla. Poikkeuksena joka kuukauden ensimmäinen tiistai radiokerho pyrkii osallistumaan kahden metrin taajuusalueen kilpailuun, jolloin olemme usein jonkin Kainuussa sijaitsevan vaaran päällä pitämässä kilpailuun liittyviä radioyhteyksiä.

Hyvää kevään ja uuden vuoden alkua 2019!

– Garde-Party ry:n hallitus –